Συνέδρια

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΡΟΜΒΩΣΗΣ

Πρόσκληση

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην επιστημονική εκδήλωση: «Επίκαιρα Θέματα Φλεγμονής και Θρόμβωσης» στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την A’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ΔΠΘ, το Εργαστήριο Μοριακής Αιματολογίας του ΔΠΘ, και την Εταιρεία Μεταφραστικής Ανοσολογίας και Αυτοφλεγμονωδών Νοσημάτων (ΕΜΕΑ). Τελεί υπό την αιγίδα τoυ Ιατρικού Τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τα φλεγμονώδη και θρομβωτικά νοσήματα, η αέναη αλληλεπίδραση φλεγμονής & θρόμβωσης, συνιστούν καθημερινό αντικείμενο κλινικού προβληματισμού αποτελώντας σήμερα σημαντικό πεδίο μεταφραστικής έρευνας, εφαρμογής νέων θεραπειών και τεχνολογιών αιχμής. Η πανδημία της COVID-19 έχει αναδείξει την ανοσοθρόμβωση ως βασικό μηχανισμό για την παθολογία της νόσου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον σημαντικό της ρόλο και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Η εκδήλωση στοχεύει στην παρουσίαση νεότερων εξελίξεων και σύγχρονων προσεγγίσεων στο πεδίο αυτό, και συγχρόνως θα τιμήσει την προσφορά του ακαδημαϊκού δασκάλου και ερευνητή της ομογένειας, Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Ιωάννη Λάμπρη. Η αναγόρευση του σε Επίτιμο Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα αποτελέσει ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός για την ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Με την πολύχρονη, διεθνώς αναγνωρισμένη, έρευνά του στο πεδίο της φυσικής ανοσίας και ειδικότερα του συστήματος του συμπληρώματος, συνέβαλε καθοριστικά στην μελέτη και θεραπεία της ανοσοθρόμβωσης παγκοσμίως.

Ελπίζουμε με τη θεματολογία και τη δομή του επιστημονικού προγράμματος, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη σας για μία ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση που θα αποτελέσει ευκαιρία για γόνιμες συζητήσεις και θα πυροδοτήσει νέες ερευνητικές αναζητήσεις και συνεργασίες μεταξύ ερευνητών, κλινικών ιατρών και νέων επιστημόνων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Σεπτέμβριος 2023
22-23
Ιστοσελίδα

 

Εγγραφή

 

Αφίσα
Παναγιώτης Σκένδρος
Καθηγητής Παθολογίας, Α’ Παθολογική Κλινική Δ.Π.Θ.,
Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης
Κωνσταντίνος Ρίτης
Καθηγητής Παθολογίας,
Διευθυντής Α’ Παθολογικής
Κλινικής, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης