Συνέδρια

Πρόσκληση_Υγιεινή Διατροφή στη Σύγχρονη Ελλάδα_26.01.2022

Ο εξαιρετικά ζωτικός ρόλος που διαδραματίζει η υγιεινή διατροφή και η άσκηση στη ζωή μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της διαδυκτιακής συζήτησης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και το Center of Excellence in Food, Tourism & Leisure του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με τίτλο «Υγιεινή Διατροφή στη Σύγχρονη Ελλάδα», που θα μεταδοθεί live, μέσω Facebook, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, 18:30 – 20:00.

Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την έννοια και την πρακτική της «υγιεινής διατροφής»; Πόσο ενημερωμένοι είναι σχετικά με τη θρεπτική αξία των τροφίμων; Τη στιγμή που μεγάλη μερίδα του κοινού στέκεται με καχυποψία ή απορρίπτει εντελώς τη σημασία της σωστής διατροφής, ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού επιβεβαιώνει τη θετική επίδρασή της –σε συνδυασμό με την άσκηση— στη διατήρηση και την αύξηση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας. Δίνοντας έμφαση στις δύο αυτές παραμέτρους, θα μπορέσουμε ως κοινότητα (σε επίπεδο, θεσμών, εκπαίδευσης, οικογένειας κ.ά.) να καταπολεμήσουμε τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα που είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Η συζήτηση θα βασιστεί στα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας καταναλωτή που εκπονήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2021.

Τη συζήτηση  θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Ομιλητές

Mελπομένη Πέππα, MD, PhD, Αν. Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Μονάδα ‘Έρευνας Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”

Γιάννης Β. Μανιός, M.Med.Sc., M. Phil, PhD Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Αθανάσιος Κρυστάλλης, PhD, Εκτελεστικός Διευθυντής, Κέντρο Αριστείας για τη Διατροφή τον Τουρισμό και την Αναψυχή Αν. Καθηγητής, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ζωντανή Αναμετάδοση μέσω της σελίδας του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook
και μέσω του καναλιού Institute of Public Health – ACG στο YouTube, στον σύνδεσμο https://youtu.be/sU3HbgpkbKE

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση χωρίς κόστος συμμετοχής και χωρίς προεγγραφή.

Institute of Public Health
The American College of Greece
tel. 2106009800, ext. 3102
17B Ipitou str., Plaka
Athens 10557

You are subscribed to this email as iasd@otenet.gr.
Click here to modify your preferences or unsubscribe.